Bloggkalender

«mars 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Blogg

Landslagstruppsläger

2019-03-22 08:28 | 0 kommentarer

Sly läger marsh

Då har Sly och jag varit på vår första träff inom "Landslagstruppen" i lydnad. Det känns faktiskt lite overkligt att vi har blivit inbjudna att få möjligheten att delta på denna höga nivå.

Det var ett otroligt roligt och utvecklade läger för oss som ekipage. Madelen Eriksson hade gjort ett roligt träningsupplägg för helgen. Det började med att alla var och en fick komma in i hallen och göra 4 moment tävlingsmässigt där Martha med sina falkögon genom en domares ögon tittade på hur momenten utfördes och Madde med sina kritiska ögon tittade för att sedan ge feedback till var och en.

Nästa pass fick vi köra 2 och 2 där vi gjorde olika moment som var utmanande då hundarna korsade varandras vägar samt att vi som förare var tvugna att koncentrera oss på vår uppgift utan att bli störd av det andra ekipaget. Det var fantastiskt roligt att se vilka svårigheter våra hundar klarade av, jag blev riktigt imponerad av hur duktiga alla var. Trodde för det första inte att Sly skulle klara av ett enda moment men det gjorde han fantastiskt bra. Sly hade en svårighet och det var att hålla sig till sitt arbete i vittringen som låg i "Rutan" samtidigt som en annan hund springer in i "Rutan" och hämtar en apport i hög fart. Kändes som hundarna tyckte att det var riktigt kul för det var också tvugna att fokusera på oss förare så att det blev rätt moment utfört.

På hemmaplan har jag väldigt svårt att kunna få till en sådan här bra träning med flera ekipage samt folk som står lite här och där som störning. En bra känsla som jag tar med mig är att jag upplever att Sly inte går upp i någon stress alls när det blir mycket stöig miljö runt oss.

Ett annat pass fick vi alla välja ut två moment var som vi ville få tips och råd på för att hitta lösningar för att förbättra, fick även köra lite enskild träning där vi kunde fråga om hjälp om vi kände att vi ville det.

Det blev en super bra helg med mycket skratt med jätte härliga människor och boendet och maten var kanonbra. Jag frågade om det var ok att ta med Sting på lägret och det var inga problem. Han har MYCKET att lära sig den lilla mannen. Det fungerade jätte bra med allt men att sitta i bur i hallen det var verkligen något han inte accepterade. Trodde inte att en liten hund kunde låte så otroligt högt och mycket.....  Sting fick bara vara inne när Fatima körde mid sin Wimze för hon ville ha den störningen   Han har ett och annat att lära sig den lilla mannen.

Sly läger marsh 2

Sting

 


Uttagna till Landslagstruppen

2019-03-14 10:48 | 0 kommentarer

Denna fantastiska hund "Nisses Sly"  drar oss vidare på nya äventyr, vi har fått inbjudan och kommer att åka på helgens Landslagstruppsläger i lydnad

Denna hund är bara helt underbar 

 

Vi har även blivit erbjuden sponsring av " Nordic Färskfoder" 

alla mina hundar äter detta och har gjort det ett par år och vi är jätte nöjda. 

Sly Ranking 8