Bloggkalender

«oktober 2016»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Blogg

29 oktober

2016-10-30 15:09 | 4 kommentarer

Sååå himla kul att tävla Jax igen. Hade absolut inga krav på Jax över huvudtaget då vi inte har tränat lydnad mer än några få gånger sedan februari. Jag har kört igenom hela elitprogrammet 3 gånger totalt sedan dess. Så Jax var ganska så laddad kan jag ju säga, det blev mycket frustrations pip i flera moment men det förstod jag redan innan att det skulle bli  Så några höjdar poäng blev det inte men vi fick godkänt med ett 1-a pris och klass vinst  

Jag måste säga att jag var jätte nöjd med min egen insats att jag inte ställde några som helst krav på Jax utan vi gick bara ut och hade kul och struntade i att det blev lite ljud och fel lite här och där. Jag vill hitta tillbaka till vårt underbara samspel vi hade en gång i tiden på banan. Om vi kommer tillbaka på lite högre nivå det får tiden visa, nu är det viktigaste att vi har kul ute på banan igen.

Lilla Sly fick också köra ett lydnadsprogram och vi tog en rövare och provade köra en lydnads klass 3. Och vi klarade ett 1-apris även där    Så nu är även Sly en Elithund, kan inte riktigt fatta det då vi har mest haft fokus på vallningen och lydnadsträningen bara har blivit väldigt sporadiskt. Men innan det blir någon start i Eliten lär nog dröja då vi inte har nosat på de momenten mer än att springa rakt ut mot ingenting och runda en kon

Stort Grattis till Lena och Doris som vann Elitklassen på förmiddagen  Och tack för trevligt resesällskap, kändes som det var länge sedan vi var iväg och tävlade lydnad tillsammans.

IMG_4347


23 oktober

2016-10-24 22:49 | 0 kommentarer

Då har Sly och jag tävlat vår sista valltävling för denna säsong och det gjorde vi i Levanger i Norge på ett fantastiskt fint ställe. Jag blir inte så nervös när jag är i Norge och tävlar och det beror nog på att det är så otroligt avspänt och trevligt där.

Sly gick så himla lugnt och fint och tog alla kommandon jag gav honom, det var en jätte härlig känsla. Det blev inte sämre av att vi vann båda tävlingarna som de arrangerade. Det skulle bara vara en tävling men det blev två. Fåren hade ett så stort drag ut mot gården som låg precis brevid så de ville göra om banan lite då det blev så svårt. Så det var väldigt kul att då få köra två banor på samma dag.

IMG_4339

Den fina tävlingsbanan.


15-16 oktober

2016-10-17 22:53 | 0 kommentarer

Många mil i bilen blev det även denna helg då vi var till Julita på valltävling Sly & jag. Jätte kul tävling med super fina får och på ett fantastiskt fint ställe. Lördagens tävling var inte den bästa får jag väl erkänna då Sly blev alldeles för het och så här i efter hand så gjorde jag inte så mycket för att lugna ner det hela heller. På söndagen bestämde jag mig för att inte låta honom köra över mig utan vara smer som jag  är på träning. Framdrivningarna under bägge dagarna blev långt från bra, krokigt som bara den och jag får ta på mig en hel del av det då jag blåste fel signal flera gånger. Annars så blev det ett bätte race på söndagen där jag hade som mer tummen i ögat på Sly.  Så nu skrapade vi ihop ytterligare några få rankingpoäng.


8-9 oktober

2016-10-09 20:01 | 0 kommentarer

I helgen har det varit valltävlingar i vår klubb hemma hos Birgitta Selander i Mo, Lit. Det blev en riktigt bra tävling. Inte den lättaste jag har varit på utan en av de tävlingar där man inte fick något gratis utan hundarna var tvungen att ta det lugnt och fint och lyssna på sin förare.

Lördagen var Sly inte med alls utan han måste ha glömt sina öron hemma. Idag, söndag så kändes han jätte fin så då slutde vi på en fin 2-a plats. Så nu har vi dragit ihop 15 rankingpoäng till nästa års Unghunds Cup. Har ingen aning om hur många poäng man måste ha men det fattas nog en hel del poäng till, kanske det dubbla.

IMG_4332 Finaste Sly

Ruff fick jobba hela denna helg också så nu ligger han helt utslagen, men väldigt glad och nöjd.

IMG_4327 Mattes finaste kille


Oktober

2016-10-03 22:25 | 0 kommentarer

Äntligen fick Ruff beträda SM banan i fårvallning men tyvärr bara bakom kuliserna denna gång

Vi var till Bollnäs och hjälpte till med att plocka av flockarna från banan. Väldigt kul och givande att stå och titta på alla duktiga ekipage som var på banan, för en del gick det otroligt bra och en del gick det mindre bra för.

IMG_4316

Ruff & Bell jobbade jätte fint ihop

IMG_4320

Ruff är nu en fin 10-åring

I helgen hade vi även lydnadstävlingar på klubben, den sista på vår gamla anrika klubb :( 

Då jag aldrig tidigare tävlat på min hemmaklubb så tyckte jag det var dags att göra det denna gång. Jag ställde upp med Jax i Eliten, Jax första tävling på 8 månader och det kändes fantastiskt att få gå ut på banan igen tillsammans. Kanske inte det bästa vi gjort men vi hade som mål att gå ut och bara ha kul och det hade vi. Imponerad över att han klarade av det så passs bra med den minimala träning som han har fått under de här 8 månaderna.

Changsade även att starta Sly i klass 2 och det gick fantastiskt bra då vi även där erövrade ett 1-a pris så nu är vi uppflyttade till klass 3   Sly är en fantastisk rolig hund att tävla med, han är lika rolig utanför banan som inne på banan. Så nu tränar vi vidare mot nästa klass moment.

IMG_4324

 Finste Sly