Bloggkalender

«juli 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Blogg

En liten uppdatering

2019-08-29 09:21 | 0 kommentarer

Sommaren rullar på med en sådan hastighet så jag hinner verkligen inte med. Vi har hunnit med en massa roliga saker som inte bara har varit lydnads träning 

Sly har figurerat som statist i en filminspelning som en död hund, det blev en rolig utmaning att få honom att spela död på mindre än 2 veckor men vi klarade det. Det var en rolig upplevelse och se hur det gick till, programmet kommer att visas under våren eller hösten 2020 

Blodig Sly

Sly sov

Har varit till Eva i Dvärsätt under sommare några gånger och vallat med Sly och även börjat att starta upp lilla Sting. Sly känns fin trots 2 års uppehåll men han taggar igång mer och mer för varje gång och blir väldigt olydig och det har givitvis visat sig ute på tävlingsbanan   Vi har varit ute på två tävlingar efter varandra, Meråker, Norge och till Västerrå och kört IK2 tävlingar. Det har varit så otroligt kul att träffa många vallvänner igen och se hur fin Sly är i vallningen och tyvärr så är jag katastrof bakom visselpipan och ringrostig att köra hund så resultaten har inte varit det bästa. Det har varit skönt att göra något annat än att bara fokusera på lydnadsträningen en stund. Hoppas att vi ska hinna med någon fler valltävling senare i höst.

Vi får se hur lydnadstävlingarna i Söderköping artar sig. Går det åt pipsvängen så är det skönt att ha något annat att falla tillbaka på 

Sly Sting bakifrån

Sly Sting Norge

Har även under sommaren varit iväg på två stycken sommarläger i lydnad som vi haft turen att bli inbjudna till, fantastiskt roligt. Många lydnadsnördar på ett och samma ställe i flera dagar har varit en riktig inspirationsboost för både mig och Sly, körde faktiskt lite med Sting också.

Som sagt så har jag även börjat att köra Sting lite men han har varit väldigt svår på många olika sett att träna. Han har direkt inte varit träningsbar, har varit väldigt svårt att få honom att fokusera på det vi håller på med. Han ser allt annat som händer runt om kring och jätte svår att komma in i huvudet på. Nu tycker jag endå att det börjar hända lite positiva saker i träningen. Får jag bara till detta så tror jag att han kan bli riktigt bra för han är envis och slutar aldrig att jobba. Tror att han kan bli superfin i brukset och då i söket tänker jag då han springer som en tok i skogen och är väldigt smidig. Har varit på lite får med honom men han har inte rätt tanke ibland fåren som det är just nu. Vi ska lägga mer tid på det under hösten så vi kan ta tag i vallningen på riktigt till våren.

Sting Badar

När det gäller tävlingar så är det Rankingtävlingarna i Söderköping som är närmast och är om ca. 3 veckor. Nu till helgen så är det Landslagstruppläger i Karlstad och det ska bli superkul att träffa alla igen.


VM Tjeckien i Kladno

2019-07-17 07:44 | 0 kommentarer

Lydnads VM i staden Kladno i Tjeckien 4-7 juli 2019.

Nu har det gått en vecka och upplevelsen börjar sakta men säkert att sjunka in. Vilket fantastisk lag Sverige har idag. Sverige tog lag GULD, individuellt GULD Michelle Holmlund, BRONS Sarah Karlsson, 6-a Karin Fischer Kristiansson och 16-e Maria Danielsson platsen i finalen    SVERIGE ÄGER!!! Sverige är otroligt starka idag och jag är övertygad om att det bara kommer att fortsätta då det finns så många fina hundar i Landslagstruppen och fler som vill komma in. 

Min egna prestation blev inte riktigt vad jag hade önskat, vi började vårat program med att 0-a första momentet. En del av mig ville bara springa ut från plan av uppgivenhet men jag stålsatte mig och bestämde att nu jäklar ska här inte 0-as något mer. Är faktiskt väldigt stolt över både mig själv och Sly som fortsatte och jag kände att Sly bara blev starkare och starkare desto längre in i programmet vi kom.

Måste ge hela laget med alla lagledare en STOR eloge som stöttade mig och gav mig alla förutsättningar för att lyckas med vår debut i ett så här stort mästerskap. De hejade och peppade på oss genom hela programmet så vi gick ut från planen med känslan att vi var en vinnare trots en 0-a i bagaget  Lagandan i detta lag är helt fantastisk, känslan är att alla vill se varandra som en vinnare inte som en motståndare

Det som känns tungt och väldigt trist det är att jag och Sly har 0-at moment nu under 3 mästerskap i rad. Vi har tagit oss till final under SM 2018 & 2019 men i finalen har vi 0-at 2 moment, dessutom samma moment och nu på VM en 0-a i kvalet. Så nu är jag riktigt revanch sugen att visa vilken fin hund Sly är och göra ett mästerskap utan 0-ade moment.

Här kommer bilder som fotografer tog på oss under VM!

VM 9

VM 2VM 3

VM 4VM 5

VM 6VM 7

VM 8

 


Sting 5 månader

2019-04-25 10:21 | 1 kommentarer

Lena Eriksson tog några fina kort på Sting igår

Sting boll i mun

Sting får godis

Sting springer

Sting porträtt


VM Tjeckien 2019

2019-04-24 15:44 | 1 kommentarer

Vi tror nästan inte att detta är sant....

Sly och jag är uttagna som 1-a reserv på Lydnads VM i Kladno i Tjeckien 4 Juli 

SM 2018 Sly

Jag hoppas för allt i värden att det inte händer något med de hundar som är på ordinarie plats, ALLA de ekipagen är helt fantastiska hela bunten  

Nu är det fullt fokus framåt och jobba för att vara så förberädda som vi bara kan för uppgiften

 

Bildresultat för sverige


Landslagstruppsläger

2019-03-22 08:28 | 0 kommentarer

Sly läger marsh

Då har Sly och jag varit på vår första träff inom "Landslagstruppen" i lydnad. Det känns faktiskt lite overkligt att vi har blivit inbjudna att få möjligheten att delta på denna höga nivå.

Det var ett otroligt roligt och utvecklade läger för oss som ekipage. Madelen Eriksson hade gjort ett roligt träningsupplägg för helgen. Det började med att alla var och en fick komma in i hallen och göra 4 moment tävlingsmässigt där Martha med sina falkögon genom en domares ögon tittade på hur momenten utfördes och Madde med sina kritiska ögon tittade för att sedan ge feedback till var och en.

Nästa pass fick vi köra 2 och 2 där vi gjorde olika moment som var utmanande då hundarna korsade varandras vägar samt att vi som förare var tvugna att koncentrera oss på vår uppgift utan att bli störd av det andra ekipaget. Det var fantastiskt roligt att se vilka svårigheter våra hundar klarade av, jag blev riktigt imponerad av hur duktiga alla var. Trodde för det första inte att Sly skulle klara av ett enda moment men det gjorde han fantastiskt bra. Sly hade en svårighet och det var att hålla sig till sitt arbete i vittringen som låg i "Rutan" samtidigt som en annan hund springer in i "Rutan" och hämtar en apport i hög fart. Kändes som hundarna tyckte att det var riktigt kul för det var också tvugna att fokusera på oss förare så att det blev rätt moment utfört.

På hemmaplan har jag väldigt svårt att kunna få till en sådan här bra träning med flera ekipage samt folk som står lite här och där som störning. En bra känsla som jag tar med mig är att jag upplever att Sly inte går upp i någon stress alls när det blir mycket stöig miljö runt oss.

Ett annat pass fick vi alla välja ut två moment var som vi ville få tips och råd på för att hitta lösningar för att förbättra, fick även köra lite enskild träning där vi kunde fråga om hjälp om vi kände att vi ville det.

Det blev en super bra helg med mycket skratt med jätte härliga människor och boendet och maten var kanonbra. Jag frågade om det var ok att ta med Sting på lägret och det var inga problem. Han har MYCKET att lära sig den lilla mannen. Det fungerade jätte bra med allt men att sitta i bur i hallen det var verkligen något han inte accepterade. Trodde inte att en liten hund kunde låte så otroligt högt och mycket.....  Sting fick bara vara inne när Fatima körde mid sin Wimze för hon ville ha den störningen   Han har ett och annat att lära sig den lilla mannen.

Sly läger marsh 2

Sting